Александър Везенков говори в специално интервю за NOVA в предаването На

...
Александър Везенков говори в специално интервю за NOVA в предаването На
Коментари Харесай

Българинът, който покори световния баскетбол

Александър Везенков приказва в специално интервю за NOVA в предаването " На фокус ", където показа за пъвите си месеци в НБА и акомодацията към най-високото равнище на международния баскетбол. Родната звезда бе посрещната от стотици сънародници през вчерашния ден в Чикаго, само че за жал той не взе присъединяване в срещата.

" Много се веселя, когато виждам българи, които ме поддържат в залите. Имаше в Милуоки, в Шарлот, а тук в Чикаго имаше даже и гърци. Говорим си с хората симаме се, този път не играх, само че се надявам идващия мач да ги развеселявам. "

Везенков направи крачката от Европа към Съединени американски щати, а акомодацията е това, с което може би всеки ще се затрудни.

" Много е друго в НБА. Ритъмът е вманиачен, пътува се непрекъснато и би трябвало просто да започнеш на ново и да си подготвен за борба. Материалните бази са съшо на извънредно високо равнище.

Няма време да мислиш какво се е случило в предния мач. Пътуваме сред щатите, температурите са от плюс 20 до минус 20, само че би трябвало да си квалифициран за всичко.

Важно е треньорът какво мисли, аз просто би трябвало да съм съсредоточен и да оказвам помощ на тима.

Българинът показа и по кое време е осъзнал какво в действителност е постигнал.

" Още в предсезонната подготовка с мачовете против Леброн Джеймс и Стеф Къри рабираш къде се намираш. 

Тук играчите са доста надарени, има баскетболисти, които бележат по 50-60 точки. Не мога да кажа против кого е най-трудно, само че има такива, които не можеш да ги спреш. "

Саша показа и по какъв начин приказва толкоз добре български, макар че от дребен живее и се състезава в чужбина.

" Благодарение на родителите и приятелите си не съм не запомнил българския език. Ежедневно го приказвам с най-близките си. "

Цялото изявление може да видите във видеото.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР